- Reklama -magazín
HomeRady a NávodyMatrace a jak prodloužit jejich životnost

Matrace a jak prodloužit jejich životnost

-

Kvalitní matrace je základem kvalitního spánku. Rozhodně se vám vyplatí investovat do takové, na které se vám bude příjemně spát a ráno se budete budit svěží a plní energie na nový den. A protože můžete její životnost prodloužit správnou péčí, přinášíme vám několik tipů, jak se o ni starat.

Doporučená životnost podle odborníků

Podle odborníků by měla být matrace měněna každých sedm let. Časem se totiž každý materiál opotřebuje a přijde o své vlastnosti. A jelikož spánkem strávíte půlku svého život, je pochopitelné, že po nějakém čase dojde k jejímu opotřebení. Jenomže někdy může nesprávným používáním ztratit své vlastnosti i mnohem dříve. Jak se nevhodného chování vyvarovat?

Snídaně do postele? Raději ne

Milujete, když vám vaše drahá polovička připraví snídani do postele? Sice se jedná o romantické gesto, ale jeho následky pro vaše povlečení mohou být katastrofální. A co teprve pro vaši matraci. Některé skvrny totiž již nemusí jít odstranit. Vyvarujte se také pobytu vašich čtyřnohých mazlíčků ve vaší posteli. To se sice snadněji řekne, než udělá, ale chlupy po celé posteli a případné bakterie s vámi zůstanou napořád.

Pořiďte si ochranný obal

I když jste ohleduplní a dodržujete veškerá doporučení a postel používáte výhradně na spaní, není od věci, pořídit si ochranný obal. Ten životnost matrace znatelně prodlouží, protože díky němu bude chráněna před vnějšími vlivy. Obal se navíc snadno udržuje a nevyžaduje žádnou speciální péči. Když bude potřeba, jednoduše jej vyperete v pračce a vrátíte na postel.

Ať už patříte do tábora lidí, kteří snídani v posteli milují a jejichž mazlíčci s nimi pravidelně spí v posteli nebo jste naopak zapřisáhlí odpůrci snídaní v peřinách a zvířat v posteli, starejte se o svou postel a veškeré její části a poskytujte jim pravidelnou péči a čištění.


Při výběru dětské matrace by si dítě mělo vždy v obchodě matraci vyzkoušet, zda mu vyhovuje tuhost matrace aby spánek byl pohodlný.


Mohlo by Vás zajímat

spot_img